Negresa de post cu lapte de cocos, visine si nuca la slow cooker Crock-Pot

de Rocsi in Slow Cooker, 17 Mar 2016 | 4958 vizualizari

 

Am folosit pentru prima data lapte de cocos intr-un aluat de prajitura. Am fost sceptica la inceput, ma gandeam ca poate nu iese prajitura, mai ales ca este si de post, dar a iesit o bunatate.
Combinata cu niste visine, putina nuca prajita, negresa a iesit senzationala.
Si de aceasta data am folosit aparatul slow cooker Crock-Pot 4,7 L DIgital, dar voi puteti pune compozitia intr-o tava rotunda, cu diametrul cam de 22-24 cm, o bagati in cuptorul incins la o temperatura potrivita, o verificati cu scobitoarea dupa 30 de minute si cand este gata, o scoateti din cuptor.
Este simplu, orice preparat se poate face la cuptor/pe aragaz, daca nu aveti slow cooker Crock-Pot!

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte de cocos
  • 150 gr zahar
  • 60 ml ulei
  • 12 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 lingurite esenta de rom
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 1/2 cana visine fara samburi
  • o mana miez de nuca
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post cu lapte de cocos, visine si nuca la slow cooker Crock-Pot:

Intai prajim usor nuca si o tocam grosier.
Laptele de cocos il zbatem foarte bine intainte sa il deschidem pentru ca este ceva mai grosut.
Intr-un bol punem laptele de cocos cu zaharul si le amestecam cu un tel.
Incorporam uleiul treptat.
Cernem faina, cacao, le adaugam peste compozitia lichida.
Praful de copt il amestecam cu bicarbonatul si zeama de lamaie, le turnam in bol.
La final incorporam esenta de rom si nuca tocata.

Ungem vasul aparatului slow cooker Crock-Pot cu margarina, o tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia, asezam usor visinele.

Punem capacul pe vas, il conectam la curent, setam modul Slow si un timp de 2 ore si 30 de minute.
Dupa acest timp, facem testul cu scobitoarea si daca este gata, deconectam aparatul. A fost suficient timpul de 2 ore si jumatate.
O scoatem din vas si o lasam sa se raceasca.
O pudram cu zahar si servim!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post cu lapte de cocos, visine si nuca la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa picanta de ciuperci si branza tofu la slow cooker Crock-Pot 4,7 L